image

 
Η Κεφαλονι: Παρουσαση
Πως να Ερθετε
Χρτες
Φωτογραφες
Αξιοθατα

σσος Paradise Inn
Στοντιο & Διαμερσματα
σσος, Κεφαλονι, Ινια Νησι, Ελλδα
Tηλ: 2674300387, 2105819705
Κιν: 6931092266, 6955188022
Email: assosparadiseinn@yahoo.com
 


image σσος Paradise Inn, Στοντιο & Διαμερσματα

Η Κεφαλονι εναι το μεγαλτερο και να απ τα πιο ελκυστικ νησι του Ιονου. Ιδανικ για γαλνιες διακοπς, η ομορφι του ασγκριτου τοπου της Κεφαλονις σγουρα θα σας μαγψει καθς η καθαρ φυσικ ομορφι σκιαγραφεται σε λο το τοπο. Συγχρνως, τα υπολεμματα ενς αρχαου πολιτισμο δημιουργον μια αινιγματικ και ενδιαφρουσα ατμσφαιρα που σε συνδυασμ με τη μοναδικ νοοτροπα των κατοκων συνθτουν να αμλγαμα τελειτητας.

ΤΟΠΟΘΕΣΑ
Η Κεφαλονι εναι το μεγαλτερο Νησ των Επτανσων που βρσκεται στην καρδι του ιονου πελγους μεταξ του νησιο της Λευκδας (στο βρειο μρος) και του νησιο της Ζακνθου (στο ντιο μρος), σε μια πολ κοντιν απσταση απ το νησ της Ιθκης.

ΕΚΤΑΣΗ : 781 τετραγωνικ χιλιμετρα.
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: 32.500 κτοικοι
ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ:_ Αργοστλι

ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ
Το Νησ της Κεφαλονις χει μια πολ ιδιατερη μορφολογα, με αινιγματικς σπηλις, παρξενους βρχους πλαγις με δντρα, τις ασημνιες ακτς και επιβλητικ βουν.

ΕΠΟΧΕΣ
Κατ τη διρκεια του καλοκαιριο, που θεωρετε ως υψηλ περοδος τουριστικς προσλευσης στο νησ, η Κεφαλονι γνεται τουριστικ κντρο που προσελκει επισκπτες απ λο τον κσμο.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
Η γφυρα του Δρπανου, οι καταβθρες, ο φρος των Αγων Θεοδρων, το μοναστρι του Αγου Ανδρα και το βουν Ανος, στο Αργοστλι.
Το μοναστρι της Παναγας των Θεμτων στην Αγα Ευφημα.
Το Ενετικ κστρο, τα τεχη καθς και η εκκλησα του προφτη Ηλα στην ¶σσο.
Το κστρο παλαικαστρο, το σπτι του Λασκαρτου, τα μοναστρια της Παναγας στον Κεχρινα, Παναγας στο Κορωντο, Αγας Παρασκευς, Κηπουραων και Ταφιο και η περιοχ της Κοντογεννδας στο Ληξορι.
Η εκκλησα του Αγου Σπυρδωνα, το ρωμακ λουτρ, το μοναστρι της Παναγας των Αγριλων και η αρχαα πλη στη Σμη.
Η εκκλησα της Παναγας, τα χωρι Λακθρα και Κουρκουμελτα και το Ενετικ Φροριο του Αγου Γεργιου στα Σβορωντα.
Τα ερεπια του ρωμακο μεγρου, οι καταστροφς του Δωρικο Ναο του Απλλωνα και το παλαι χωρι στη Σκλα.
Τα ερεπια του παλαιοχριστιανικο Ναο, το μοναστρι της Παναγας της Πλατυτρας, η εκκλησα του Αγου Γερασμου και τα αρχαα πτρινα λουτρ στο Φισκρδο.

ΜΟΥΣΕΙΑ
Το αρχαιολογικ Μουσεο, η Κοργιαλνιος Βιβλιοθκης και η συλλογ Βυζαντινν εικνων στο Αργοστλι.
Η Δημοτικ βιβλιοθκη με συλλογ απ βιβλα πολ παλιν εκδσεων στο Ληξορι.


ΦΥΣΗ
Η λμνη του Κοταβου και η σπηλι του Αγου Γερασμου στο Αργοστλι.
Η πολ γνωστ Κουνπετρα και το σπλαιο Δρακοσπηλι στο Ληξορι.
Η πηγ του Καραβμυλου και τα σπλαια: Ζερβτη, Μελισσνη, Δρογκαρτη, Αγγαλκι στη Σμη.
Το σπλαιο Σκος στη Σκλα.
Τα σπλαια στο Φισκρδο.


ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ/ΑΝΑΨΥΧΗ
Αν διαθτεις βρκα θα χεις την ευκαιρα να επισκεφθες λες τις ακτς της Κεφαλονις του γειτονικο Νησιο της Ιθκης. Μπορετε να αγκυροβολσετε στη μαρνα του Φισκρδου, Σμης, Αργοστολου, Αγας ευφημας, Ληξουρου και Πρου.

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Στο Νησ της Κεφαλονις μπορες να βρεις πολυριθμες παραδοσιακς ταβρνες, εστιατρια, καφετριες και μπαρ για να διασκεδσεις.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Το θεατρικ φεστιβλ στις 15 Ιουλου, ο εορτασμς της νωσης των επτανσων με την υπλοιπη Ελλδα στις 21 Μαου, οι πολιτιστικς εκδηλσεις κατ τη διρκεια του καλοκαιριο και η λιτανεα του Αγου Γερασμου στις 16 Αυγοστου και στις 20 Οκτωβρου στο Αργοστλι.
Το πανηγρι της Παναγας στις 15 Αυγοστου στην Αγα Ευφημα, στο Ληξορι και στην ¶σσο.
Οι πολιτιστικς εκδηλσεις του καλοκαιριο στον Προ.
Το πανηγρι της Παναγας των Αγριλων στις 23 Αυγοστου στη Σμη.
Το πανηγρι του Αγου Γερασμου στις 16 Αυγοστου, το καρναβλι, η Καθαρ Δευτρα, ο εορτασμς της Πρωτομαγις και οι αθλητικς εκδηλσεις κατ τη διρκεια του καλοκαιριο στη Σκλα.
Το πανηγρι της Παναγας στις 8 Σεπτεμβρου στο Φισκρδο.

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΟΝΤΑ
Στο Νησ της Κεφαλονις μπορες να αγορσεις θυμαρσιο μλι , το πολ γνωστ κρασ ρομπλα, τυροκομικ προντα, κικ, κουλορια με γλυκνισο και ρωμα απ τα πεκα του Ανου.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ/ΧΩΡΙΑ


ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ
Το Αργοστλι εναι η πρωτεουσα του Νησιο της Κεφαλονις και εναι ιδανικ θρετρο για διακοπς. Μετ το σεισμ του 1953, η πλη ξαναχτστηκε και τρα χει ευρχωρες πλατεες καθς και μεγλα δημοτικ κτρια σε παραδοσιακ στυλ, δημιουργντας μια πανμορφη εικνα.

ΛΗΞΟΥΡΙ
Το Ληξορι εναι η δετερη μεγλη πλη της Κεφαλονις και εναι χτισμνη σε κοντιν απσταση απ την αρχαα πλη της Πλης. Το Ληξορι εναι μια σγχρονη πλη με να κτρια, με μεγλους δρμους και ευρχωρες πλατεες.

ΣΑΜΗ
Η Σμη εναι το μεγαλτερο λιμνι της Κεφαλονις. Οι καθαρο και μεγλοι δρμοι, το πανμορφο παραλιακ τμμα της πλης και τα περιποιημνα κτρια σε συνδυασμ με την φυσικ ομορφι, με τις ενδιαφρουσες καταβθρες και τα αρχαιολογικ μνημεα, συνθτουν μια πολ ελκυστικ εικνα και γι' αυτ η Σμη εναι να απ τα πιο δημοφιλ τουριστικ θρετρα.

ΦΙΣΚΑΡΔΟ
Το Φισκρδο εναι μια πολ γραφικ περιοχ με ντονη τουριστικ κνηση. Χτισμνο στο εσωτερικ του κλπου, το Φισκρδο θεωρεται μια πλη θαυμσιας φυσικς ομορφις.

ΑΓΙΑ ΕΥΦΗΜΙΑ
Η Αγα ευφημα εναι μια παραλιακ πλη που αποτελεται απ πολλ μικρ χωρι πως: τα Μακρυτικα, τα Ποταμιαντα, τα Διβαρτα, τα Δρακοπουλτα και τα Φερεντιντα. Λγω των κρυστλλινων νερν των παραλιν της και της φυσικς ομορφις της, αρχζει σιγ-σιγ να γνεται να πολ δημοφιλς τουριστικ θρετρο.

ΠΟΡΟΣ
Ο Προς εναι το κεντρικ λιμνι και μια απ τις πιο δημοφιλς περιοχς του Νησιο της Κεφαλονις. Επειδ βρσκεται σε να απ τα πιο προνομιακ τμματα του Νησιο, η περιοχ του Πρου αποτελε πλο λξης πολλν τουριστν.

 Επνω