image

 
Η Κεφαλονι: Παρουσαση
Πως να Ερθετε
Χρτες
Φωτογραφες
Αξιοθατα

σσος Paradise Inn
Στοντιο & Διαμερσματα
σσος, Κεφαλονι, Ινια Νησι, Ελλδα
Tηλ: 2674300387, 2105819705
Κιν: 6931092266, 6955188022
Email: assosparadiseinn@yahoo.com
 


image σσος Paradise Inn, Στοντιο & Διαμερσματα
 
 

ΚΑΣΤΡΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Το Φροριο του Αγου Γεωργου (Κστρο) υψνεται πνω απ το χωρι Περαττα. Βρσκεται κτισμνο πνω σ' να λφο περπου 300 μ. ψους, στα ντια του Αργοστολου και σε απσταση πντε χιλιομτρων. χει κταση περπου 16.000 τ.μ. και περμετρο τειχν 600 μτρων. Πιθαντατα κτστηκε τον 12ομ.χ. αινα απ τους Βυζαντινος Αυτοκρτορες.

ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ
Ο ¶γιος Γερσιμος εναι ο προσττης του νησιο. Στη μον που βρσκεται στην περιοχ των Ομαλν, διατηρεται φθαρτο και ευωδιζον το σκνωμα του Αγου. Πριν το 1554 η μον ταν αφιερωμνη στην Παναγα. Ο Γερσιμος Νοταρς, μοναχς απ τα Τρκαλα Κορινθας, την ανδειξε σε σημαντικ γυναικεο μοναστρι μετ το 1560. Προς τιμν του Αγου γνονται δυο μεγλα πανηγρια το χρνο, στις 16 Αυγοστου (μρα θαντου του) και στις 20 Οκτωβρου (μρα ανακομιδς των λειψνων του).

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Το Αρχαιολογικ Μουσεο στην πρωτεουσα της Κεφαλονις φιλοξενε την αρχαιτητα του νησιο μας. Το παλι Μουσεο καταστρφηκε απ τους σεισμος το 1953. Μετ απ πολυετς προσπθεια οικοδομθηκε το 1960 και μχρι σμερα μπορομε να θαυμσουμε την πριμη ιστορικτητα της Κεφαλονις. Το Μουσεο διαθτει ευρματα απ τα προστορικ και ρωμακ χρνια και κυρως απ την μυκηνακ περοδο.

ΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΗΣ ΑΣΣΟΥ
Η ¶σσος ταν πρωτεουσα του βορινο τμματος της Κεφαλονις για αρκετ χρνια, απ το 1593, χοντας και το προνμιο της δρας του δετερου ενετο προβλεπτ του νησιο.
Η υπθεση για την ανγερση του φρουρου της ¶σσου ανογει το 1585, ταν πρεσβεα της Κοιντητας της Κεφαλονις ζητε απ την βενετικ Γερουσα την δρυσ του, με σκοπ να καταφεγει σ'αυτ ο πληθυσμς του νησιο σε περπτωση πολμου και πειρατικν επιδρομν.

  

ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΡΟΓΚΑΡΑΤΗΣ
Το σπλαιο της Δρογκαρτης βρσκεται μερικ χιλιμετρα ξω απ το λιμνι της Σμης. χει 45 μτρα πλτος, 21 μτρα βθος, 9 μτρα ψος και χωρζεται σε δο μρη. Το πρτο μρος, η οροφ του σπηλαου, κατρρευσε απο σεισμ και απ αυτν μπορετε να δετε μνο κποιους σταλακττες. Το δετερο μρος δηλαδ το κυρως σπλαιο εναι προσβσιμο για τους επισκπτες.

  

ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Το Μουσεο στεγζεται στο ισγειο του επιβλητικο κτιρου της Κοργιαλενεου Βιβλιοθκης, το οποο ιδρθηκε το 1962 απ την Ελνη Μ. Κοσμεττου και ρχισε να λειτουργε το 1966 με δαπνες του Ευγγελου Μπασι. Παρλο που η οργνωσ του καλπτει μνο 37 χρνια δεν παει ποτ να εναι να ρτιο πνευματικ δρυμα, το οποο εναι στελεχωμνο με πλοσιο και λειτουργικ προσωπικ.

ΜΥΚΗΝΑΙΚΟΙ ΤΑΦΟΙ - ΜΑΖΑΡΑΚΑΤΑ
Σημαντικο τφοι που πιστοποιον την παρξη ενς σημαντικο Μυκηνακο οικισμο στην περιοχ.
Τα ευρματα των ανασκαφν περιλαμβνουν και κοσμματα Μυκηνακς τχνης.

 

  

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΗΣ
Το σπλαιο της Μελισσνης βρσκεται ξω απ την Σμη και εναι να απ τα σημαντικτερα αξιοθατα της Κεφαλονις. πως κατδειξαν οι ανασκαφς του 1963 πρε το νομα του απ την Νμφη "Μελισσνθη. Οι ανασκαφς φεραν στο φως σημαντικ ευρματα για την λατρεα της Νμφς, πως να γαλμα και να βωμ με επιγραφ αφιερσεων στον Θε Πνα.

ΜΥΡΤΟΣ
Αναμφισβτητα, μια απ τις ομορφτερες παραλες στην Ελλδα και παγκσμια. Η σπρη ακτ συναντ το μπλε της θλασσας που εναι παροσα σε κθε πιθαν σκι. Η θα απ την ενδιμεση στση ψηλ στο δρμο σου κβει την ανσα.

ΡΩΜΑΙΚΗ ΒΙΛΛΑ - ΣΚΑΛΑ
Ερεπια ρωμακς βλας του 3ο αινα π.χ στην περιοχ της Σκλας. Η αρχαιολογικ σκαπνη φερε στο φως, ψογα διατηρημνα μωσακ και ψηφιδωτ με περπλοκς παραστσεις.

  

TZANNATA- ΘΟΛΩΤΟΣ ΤΑΦΟΣ
Η ανασκαφ σε αυτν την περιοχ φερε στην επιφνεια το μεγαλτερο θολωτ τφο που βρθηκε ποτ στη δυτικ Ελλδα.
Τα μοναδικ ευρματα, που περιλαμβνουν κοσμματα και μια σφραγδα, αποδεικνουν την παρξη ενς σημαντικο Μυκηνακο μητροπολιτικο κντρου.

  Επνω